Similar Posts

Suddtruten.
På Getterön utanför Varberg den 18/8 ger, den mycket skygga, Suddtruten sig tillkänna. Denna art är känd för att dyka upp sena kvällar, ofta tillsammans med låga ISO-tal och små bländare….
Cinclus cinclus
8/2 -14. Eller strömstare som den heter på svenska. Idag var den väldigt aktiv och satt inte stilla många sekunder åt gången. Tydligen hade den en favoritmatplats här eftersom den var mer under vattnet än över. En tuff fågel som trivs bra i det iskalla vattnet.

Phyllodoce caerulea.
Efter en jobbig vandring, 3,5 km med konstant motlut, kom jag den 10/7 till Silverfallet vid Grövelsjön. Regnet strilade ned under nästan hela vandringen och vid Silverfallet låg det fortfarande snö i sänkorna. Samtidigt, bara några meter från snön, blommar denna vackra Fjälljung, ibland även kallad för Lappljung. Plötsligt spelar väder och vind inte längre…

Äntligen en lövgroda.
Lördagen den 8/6 -13 var jag på en fototräff i Fyledalen tillsammans med andra medlemmar i Biofoto. Mitt mål var att för första gången se och fotografera lövgrodor. Till min stora glädje fick jag äntligen se dessa små skönheter på flera olika lokaler i dalen. Det var mitt första besök i Fyledalen men definitivt inte…

På örnspaning.
Idag försökte jag på mig lite spaning efter havsörn och lyckades få syn på en när den lyfte ett hundratal meter framför mig. Naturligtvis så hade jag inte kameran i beredskap så någon bild blev det inte, det var över på några sekunder. Nu vet jag var jag ska spana efter havsörn nästa gång och…
Ramhultafallet I
23/12 -18 Första besöket vid Ramhultafallet, kallt, mörkt och vackert.